R03000

RABIT gyors mikrobiológiai műszer

A RABIT rendszert a Don Whitley Scientific több év alatt fejlesztette ki vezető termékfejlesztő- és komputerszakemberek segítségével.
A Cég filozófiájának részeként a RABIT folyamatos fejlesztés alatt áll, ezzel biztosítva a legújabb technológiák alkalmazását és az újonnan felmerülő alkalmazásokkal való kompatibilitást.

Leírás

Az impedanciális mikrobiológia egy jól megalapozott gyors módszer mind a kvantitatív és a kvalitatív tanulmányokhoz baktériumok, élesztők és penészek esetében. A szabvány petricsésze-számlálásos módszerrel, és több újabb gyors módszerrel szemben, amelyek a mikrobiális aktivitást csak egy adott időpontban mérik, a RABIT a valós időben észlelt aktivitást méri, így két jelentős előnnyel rendelkezik:
1. Az eredmények jelentősen rövidebb idő alatt kerülnek meghatározásra a hagyományos módszerekhez képest.
2. Olyan információhoz is hozzájutunk, amelyhez a szabvány módszerek használatával általában nem, így a vizsgálati rendszerben jobban megértjük a mikrobiális aktivitást.
Az alap RABIT rendszer egy számítógépből, egy adatgyűjtő kártyából, szabvány alfabetikus billentyűzetből, egérből, nagy felbontású színes kijelző egységből (VDU), lézernyomtatóból, és inkubátor modulból áll.
A rendszer rugalmas, mivel a komputer 1-16 db harminckettő csatornás inkubátor modult vezérel, ezáltal 512 csatorna teljes kapacitást nyújtva. Ez lehetővé teszi a laboratóriumok számára, hogy viszonylag alacsony költségű rendszerrel kezdjenek, és később bővítsenek, ha az elvégzendő munka mennyisége nő.

RABIT rendszer impedimetriás mérései-a legsokoldalúbb és legolcsóbb az összes gyors mikrobiológiai módszer közül. Két konkrét technikát kínál a felhasználó számára.

Direkt módszer: a metabolizáló mikroorganizmusok növelik a vezetőképességét a táptalajnak a rendszerben. Ezeket a változásokat méri a szoftver és biztosít gyorsabb eredményt a hagyományos módszerekkel szemben.

Indirekt módszer: közvetett módszer a mikroorganizmusok által kibocsájtott szén-dioxid mennyiségét figyeli. Azon szervezetek esetében használható, amelyek kis töltésű metabolitokat termelnek, mint például a penészgombák és élesztők.

Letölthető RABIT prospektus