Bentley IbcM összcsíra és szomatikus sejtszám vizsgálat nyerstejben

A fél-automata eszközt kis és közepes mintaszámú analízisekhez fejlesztették ki. Az IBCm-mel szomatikus sejtszámlálás is végezhető.

• Összmikrabaszám meghatározás 10 percnél kevesebb előkészítés után, kevesebb, mint egy perc alatt.
• Szomatikus sejtszám meghatározása kevesebb, mint egy perc alatt, nincs szükség mintaelőkészítésre.
• Normál számítógép használatával rugalmasan kezelhetőek a mérési adatok.
• Felhasználóbarát kezelőfelület, egyszerű mintaelőkészítés.
• Alacsony szervizköltség, távdiagnosztikai lehetőség.
• NCIMS és MicroVal megfelelőség.
• A BactoCount 50-150 modellek alapján készül, amely elismert alternatív módszere az IDF 100B:1991 szerinti referencia módszernek.

Leírás

A Bentley IBCmaz alábbiháromrészből áll:

1. SZÁMLÁLÓ Az átfolyási citométer tartalmaz egy nagyteljesítményű szilárdtest lézert, egy átfolyás cellát, egy mikroszkópot, egy keskenysávú szűrőt, és egy nagy érzékenységű fénysokszorozót. A lézer gerjeszti a bakteriális DNS-be beépült fluoreszcens markert, és a fluoreszcens impulzusokat az optikával összegyűjtik, a keskenysávú szűrővel szűrik, és a fénysokszorozóval érzékelik. A fluoreszcens impulzusok intenzitását és szélességét feljegyzik, és kapuzási paraméterekként használják. A csoportosított impulzusokat ezután baktérium egyedszámként értelmezik a berendezés kalibrációja után. A számláló szerkezet kompakt, teljesen zárt, és30°C-on termosztált amagasszintű stabilitás érdekében.
2. INKUBÁTOR Fő eleme egy fűtött acéllemez, amelyen hat rozsdamentes acélból készült mintatartó üveget lehet egymás mellett elhelyezni. A folyamat optimalizálása érdekében az inkubációs lemezt 50°C-ra szabályozták. Az inkubátor tartalmaz egy tölcsér alakú nyílást is, amelynek köszönhetően a szonikátor kényelmesen tárolható és könnyenelérhető. Az inkubációt az analizátor mellett lévő fűtőlapra helyezett egyes mintatartókban végzik el. A tejet és az inkubációs reagenseket a mintatartókba adagolják, és mechanikai, kémiai és hőkezelésnek vetik alá. Az inkubáció során az interferáló komponenseket eltávolítják és a bakteriális DNS-t fluoreszcens markerrel jelölik meg.
3. SZÁMÍTÓGÉPEK Egy nagyteljesítményű külső számítógép teszi lehetővé az IBC működését, és állandóan ellenőrzi a berendezést. A szoftverbe diagnosztikai funkciók vannak integrálva, hogy figyelmeztessék a kezelőt, ha a berendezés nem működik megfelelően. Minden analízis és hisztogram adat egy adatbázisba vanmentve, és bármikor előhívható. A külső számítógép egy olyan szabványos személyi számítógép vagy munkaállomás, amelyen a Microsoft Windows fut (jelenleg az IBCmszoftvert a következő platformokon tesztelték: Windows 2000 és Windows7 és Windows10).