AflaSensor Quanti – KIT041

AflaSensor Quanti – KIT041

Az Aflasensor egy olyan gyorsteszt, amely lehetővé teszi a Aflatoxin M1 jelenlétének kimutatását nyers tejből.

 

Leírás

Az élelmiszerbiztonság, azaz az egészségre károsan nem ható, biztonságosan és kockázat nélkül fogyasztható élelmiszerek, ill. a takarmányok biztonságának kérdése az utóbbi évtizedben kapott különleges hangsúlyt és jelentősége folyamatosan nő.  A kiterjedt problémakörnek csak része, de igen fontos, hogy a világon igen sok helyen törtek ki igen jelentős kárt okozó gomba eredetű fertőzések következtében előálló mikotoxikózisok, amelyek ugyan nem ragályosak, de igen jelentős, milliárdos károkat okoztak az állattenyésztésben, s mint később kiderült, többnyire az emberre és állatra is igen ártalmasak és igen komoly élelmiszer, ill. takarmánybiztonsági kérdést jelentenek.A szennyezett gabonatermékek közvetlen emberi és állati felhasználásán túl az igen jelentős részben gabonát felhasználó állattenyésztés is veszélyeztetett, a gyengébb gyarapodásból, reprodukciós zavarokból, esetleg elhullásból eredő gazdasági problémák is igen nagy súllyal esnek latba. A toxinok állati termékekben is jelentkezhetnek, s könnyű belátni, hogy az állati takarmányozásban felhasznált alapanyagok révén az élelmiszerbiztonság is közvetetten érintett, hiszen az állati termékekben kimutatható toxinok az emberi fogyasztásra szánt élelmiszerek minőségét is befolyásolhatják.
Mint számos más területen, itt is a megelőzés a legolcsóbb eljárás, amelyre kiváló megoldást nyújtanak az Unisensor által gyártott szermaradvány és toxinvizsgálati gyorstesztek.

Az Aflatoxin M1 penészgombák által termelt gombaméreg, amely a takarmányokon keresztül bekerülhet a tejbe. Emberre is veszélyes lehet, nagy mennyiségű fogyasztása rákos megbetegedést okozhat. A megengedettnél magasabb aflatoxin tartalom a tétel forgalomból való kivonását okozza.

Gyors és megbízható szermaradvány vizsgálat.
» vizsgálati idő: 10 perc
» inkubációs hőmérséklet: 40°C
» detektációs határérték: 20 ppt (20-200ppt)

Készlet tartalma:
» 96 db tesztcsík és reagens
» 1 db automata pipetta (fix 200 ul)
» pozitív standard
» negatív standard

Eltarthatósági idő: 18 hónap
Hűtve tárolandó +2-8°C között.

Az Aflatoxin M1 vizsgálathoz szükséges Heatsensor Duo inkubátor.

Letölthető magyar nyelvű prospektus

További leírás a gyártó honlapján.

Videó