8000 Székesfehérvár, Kálmos utca 2.
Tel: +36-22-414-100, Fax: +36-22-414-101

Híreink

Híreink időrendi sorrendben feltüntetve. Folyamatosan bővülő oldal.

Sikerrel zárult a Bentley Magyarország Kft. Tejipari Szakmai napja, mely gyakorlatorientált rendezvényként alkalmat adott arra partnereinknek, hogy kipróbáljanak néhány innovatív, új módszert és felmerülő kérdéseik tejipari partnereinkkel és oktatásból érkező vendégeinkkel megvitassák.

Ez alkalommal az alábbi témakörökben mélyültünk el:
Klasszikus tej mikrobiológiai vizsgálatok, gyors módszerek laboratóriumi bevezetése
Higiénia-takarítás ellenőrzés eszközei:
ATP és színtesztek, DIP-SLIDE tesztek, mintavevő eszközök
Gyors, 6-8 óra alatt elvégezhető felületi illetve élelmiszer mikrobiológiai
vizsgálatok – MicroSnap tesztek
Termék-felszabadítás ATP alapú vizsgálattal – Hygiena Innovate rendszer
Élelmiszer patogének egyszerű, biztonságos vizsgálat – BAX rendszer
Gátlóanyag és toxin vizsgálat – Unisensor tesztekkel
Beltartalmi paraméterek, összmikróba és szomatikus sejtszám meghatározása Bentley
analizátorok segítségével

 


 

A higiéniai gyorsteszt segít megtartani a megszokott színvonalat!

A takarítás alapvető részét képezi a mindennapoknak. Privát és közösségi terekben egyaránt szükség van arra, hogy a fokozatosan lerakódó szennyeződéseket eltávolítsák. A tisztaság azonban nem jelent egyet a higiéniával. A megfelelő eszközök és szerek kellenek ahhoz, hogy a szabad szemmel nem látható szennyeződések, baktériumok stb. is valóban eltűnjenek a felületekről.

Bizonyos helyeken erre fokozottan szükség is van, ahol fontos a maximális higiénia, mert annak hiánya egészségügyi kockázatot jelent. Ilyen terület például a vendéglátás, a közegészségügy, az élelmiszeripar vagy a gyógyszeripar területe is. Itt nincs helye hanyagságnak, hibázásnak, sem pedig felületességnek. Az ilyesmi komoly következményekkel járhat és egy pénzbírság még a legenyhébbek közé tartozik. Mások egészségét, sőt életét veszélyeztetheti az, ha a higiéniai állapotok nem tesznek eleget a követelményeknek.

Van mód arra, hogy akár már a takarítás közben ellenőrizni lehessen a különböző felületek állapotát, hogy higiéniai szempontból kielégítőek-e és eleget tesznek-e az elvárásoknak. Ebben segítenek a higiéniai gyorstesztek. A higiéniai gyorsteszteket bárhol lehet alkalmazni és nem is kell néhány percnél többet várni az eredményükre.

A legkorszerűbb higiéniai gyorstesztekhez már vattás pálcika sem kell, mert az eszközzel magával lehet mintát venni az ellenőrizni kívánt felületről. A tokba zárva, a mintát rövid idő alatt kielemzi a higiéniai gyorsteszt és színkóddal jelzi, hogy milyen mértékű a szennyezettség vagy éppen mennyire tiszta a mintavétel helye. Ennek köszönhetően azonnal ki lehet javítani az esetleges hiányosságokat és elejét lehet venni a problémáknak.

A higiéniai gyorsteszt az aktuális igényekhez igazodik mind használat, mind eltarthatóság szempontjából, sőt, környezetbarát is. Használja rendszeresen, hogy fenn tudja tartani szolgáltatásai állandó, magas színvonalát! Keressen minket a weboldalunkon szereplő elérhetőségeink egyikén, ha kérdése van higiéniai gyorstesztjeinkről!

 

Nagy sikerrel zárult a II. Bentley Magyarország Szakmai Konferencia

Az élelmiszerbiztonság évről évre komoly kihívások elé állítja a szakembereket, ezért tartottuk fontosnak, hogy a legújabb eljárásokat, módszereket mutassuk be a konferencia több mint 80 résztvevőjének.

Az idei évben is szakmájukban elismert előadók fogadták el meghívásunkat. Mohácsiné Dr. Farkas Csilla, a Szent István Egyetem ÉTK Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszékének tanszékvezetője a kis vízaktivitású termékek mikrobiológiai kockázatáról tartott előadást, Dr. Kiskó Gabriella egyetemi docens (SZIE ÉTK Mikrobiológiai és Biotechnológia Tanszék) a Micro Snap teszteket hatékonyságáról beszélt, Dr. Sinka Magdolna, a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai Tanszék képviseletében pedig az önellenőrzési rendszerek jogszabályi hátteréről adott tájékoztatást.

A szakmai előadások után a gyakorlati termékbemutatókon ismerkedhettek meg a vendégek többek között a Hygiena Ensure Touch luminométerrel, a Hygiena BAX X5 PCR alapú patogén vizsgálataival, a Don Whitley Scientific Jar Gas System anaerob gázrendszerrel, a WASP Touch automata szélesztőjével, az Unisensor Read Sensor2 leolvasó készülékkel, Randox Evidence Investigator rendszerével valamint az OHAUS laboratóriumi kis műszereivel, és a konferencián mutatkozott be a Hygiena Innovatve, az ATP alapú termékvizsgáló rendszer is. A napot egy tombolasorsolás zárta, ahol közel húsz ajándékcsomag mellett gazdára talált a főnyeremény, egy OHAUS mérleg is.

Az előadások megtekinthetőek, illetve letölthetőek az alábbi táblázatból:

Előadás címe

 

Kiállítások, amiken találkozhat velünk:
» SÖRMUSTRA 2019.Április 12-13.
» HUNGALIMENTARIA 2019 – 2019. Április 24-25.


A Bentley Magyarország Kft. idén első alkalommal – hagyományteremtő szándékkal – rendezte meg a Fókuszban az élelmiszerbiztonság című szakmai konferenciáját, melyen közel 50 rendszeres illetve potenciális partnerünk vett részt az élelmiszeripar területéről.

Fő témáink:
» gyors módszerek higiénia, allergének, toxin és szermaradvány méréséhez
» mikrobiológiai laborok automatizálása (WASP automata szélesztő, PCR rendszerek)
» szűrőmódszerek analitikai laborok részére

Meghívott előadóink:
» Mohácsiné dr Farkas Csilla – SZIE tanszékvezető, egyetemi tanár
» Gaál Gabriella, Horváth Emőke – NÉBIH ÉTBI Toxikológiai Osztály

 

Az előadások letöltéséhez az alábbi táblázat nyújt segítséget:

Előadások:

 

Képek az eseményről:
2018.05.17


Részt veszünk az IFS 2017. október 27.-én megrendezésre kerülő élelmiszer-biztonsági konferenciáján.

Kérem tekintse meg a rendezvény programját!

A meghívót ezen a linken érhetik el.