8000 Székesfehérvár, Kálmos utca 2.
Tel: +36-22-414-100, Fax: +36-22-414-101

Híreink

Híreink időrendi sorrendben feltüntetve. Folyamatosan bővülő oldal.

 

A higiéniai gyorsteszt segít megtartani a megszokott színvonalat!

A takarítás alapvető részét képezi a mindennapoknak. Privát és közösségi terekben egyaránt szükség van arra, hogy a fokozatosan lerakódó szennyeződéseket eltávolítsák. A tisztaság azonban nem jelent egyet a higiéniával. A megfelelő eszközök és szerek kellenek ahhoz, hogy a szabad szemmel nem látható szennyeződések, baktériumok stb. is valóban eltűnjenek a felületekről.

Bizonyos helyeken erre fokozottan szükség is van, ahol fontos a maximális higiénia, mert annak hiánya egészségügyi kockázatot jelent. Ilyen terület például a vendéglátás, a közegészségügy, az élelmiszeripar vagy a gyógyszeripar területe is. Itt nincs helye hanyagságnak, hibázásnak, sem pedig felületességnek. Az ilyesmi komoly következményekkel járhat és egy pénzbírság még a legenyhébbek közé tartozik. Mások egészségét, sőt életét veszélyeztetheti az, ha a higiéniai állapotok nem tesznek eleget a követelményeknek.

Van mód arra, hogy akár már a takarítás közben ellenőrizni lehessen a különböző felületek állapotát, hogy higiéniai szempontból kielégítőek-e és eleget tesznek-e az elvárásoknak. Ebben segítenek a higiéniai gyorstesztek. A higiéniai gyorsteszteket bárhol lehet alkalmazni és nem is kell néhány percnél többet várni az eredményükre.

A legkorszerűbb higiéniai gyorstesztekhez már vattás pálcika sem kell, mert az eszközzel magával lehet mintát venni az ellenőrizni kívánt felületről. A tokba zárva, a mintát rövid idő alatt kielemzi a higiéniai gyorsteszt és színkóddal jelzi, hogy milyen mértékű a szennyezettség vagy éppen mennyire tiszta a mintavétel helye. Ennek köszönhetően azonnal ki lehet javítani az esetleges hiányosságokat és elejét lehet venni a problémáknak.

A higiéniai gyorsteszt az aktuális igényekhez igazodik mind használat, mind eltarthatóság szempontjából, sőt, környezetbarát is. Használja rendszeresen, hogy fenn tudja tartani szolgáltatásai állandó, magas színvonalát! Keressen minket a weboldalunkon szereplő elérhetőségeink egyikén, ha kérdése van higiéniai gyorstesztjeinkről!

 

Nagy sikerrel zárult a II. Bentley Magyarország Szakmai Konferencia

Az élelmiszerbiztonság évről évre komoly kihívások elé állítja a szakembereket, ezért tartottuk fontosnak, hogy a legújabb eljárásokat, módszereket mutassuk be a konferencia több mint 80 résztvevőjének.

Az idei évben is szakmájukban elismert előadók fogadták el meghívásunkat. Mohácsiné Dr. Farkas Csilla, a Szent István Egyetem ÉTK Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszékének tanszékvezetője a kis vízaktivitású termékek mikrobiológiai kockázatáról tartott előadást, Dr. Kiskó Gabriella egyetemi docens (SZIE ÉTK Mikrobiológiai és Biotechnológia Tanszék) a Micro Snap teszteket hatékonyságáról beszélt, Dr. Sinka Magdolna, a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai Tanszék képviseletében pedig az önellenőrzési rendszerek jogszabályi hátteréről adott tájékoztatást.

A szakmai előadások után a gyakorlati termékbemutatókon ismerkedhettek meg a vendégek többek között a Hygiena Ensure Touch luminométerrel, a Hygiena BAX X5 PCR alapú patogén vizsgálataival, a Don Whitley Scientific Jar Gas System anaerob gázrendszerrel, a WASP Touch automata szélesztőjével, az Unisensor Read Sensor2 leolvasó készülékkel, Randox Evidence Investigator rendszerével valamint az OHAUS laboratóriumi kis műszereivel, és a konferencián mutatkozott be a Hygiena Innovatve, az ATP alapú termékvizsgáló rendszer is. A napot egy tombolasorsolás zárta, ahol közel húsz ajándékcsomag mellett gazdára talált a főnyeremény, egy OHAUS mérleg is.

Az előadások megtekinthetőek, illetve letölthetőek az alábbi táblázatból:

Előadás címe

 

Kiállítások, amiken találkozhat velünk:
» SÖRMUSTRA 2019.Április 12-13.
» HUNGALIMENTARIA 2019 – 2019. Április 24-25.


A Bentley Magyarország Kft. idén első alkalommal – hagyományteremtő szándékkal – rendezte meg a Fókuszban az élelmiszerbiztonság című szakmai konferenciáját, melyen közel 50 rendszeres illetve potenciális partnerünk vett részt az élelmiszeripar területéről.

Fő témáink:
» gyors módszerek higiénia, allergének, toxin és szermaradvány méréséhez
» mikrobiológiai laborok automatizálása (WASP automata szélesztő, PCR rendszerek)
» szűrőmódszerek analitikai laborok részére

Meghívott előadóink:
» Mohácsiné dr Farkas Csilla – SZIE tanszékvezető, egyetemi tanár
» Gaál Gabriella, Horváth Emőke – NÉBIH ÉTBI Toxikológiai Osztály

 

Az előadások letöltéséhez az alábbi táblázat nyújt segítséget:

Előadások:

 

Képek az eseményről:
2018.05.17


Részt veszünk az IFS 2017. október 27.-én megrendezésre kerülő élelmiszer-biztonsági konferenciáján.

Kérem tekintse meg a rendezvény programját!

A meghívót ezen a linken érhetik el.